ГоловнаЕкономікаБізнес

Google загрожує мільярдний штраф

Єврокомісія провела розслідування щодо лідера інтернет-пошуку.

Google загрожує мільярдний штраф

Єврокомісія завершила розслідування щодо Google з приводу домінуючого положення в галузі інтернет-пошуку в Європі, повідомляє "КоммерсантЪ-Украина".

Розслідування почалося ще в листопаді 2010 року за скаргами низки компаній, що звинуватили Google в маніпулюванні результатами пошуку, щоб просувати свою рекламу.

За словами комісара Євросоюзу з антимонопольної політики Хоакіна Альмунії, Єврокомісія надіслала на адресу Google лист із вимогою переглянути підходи до розміщення реклами конкурентів протягом декількох тижнів.

У Google два шляхи - або піти на суттєві зміни у своїй політиці стосовно інших гравців на інтернет-ринку, або заплатити штраф.

Єврокомісія має право штрафувати компанії, які порушують правила ЄС, на 10% річної виручки. У випадку Google штраф може становити $ 3,8 млрд, або 2,9 млрд євро за поточним курсом, що стане рекордом.

У 2008 році Єврокомісія оштрафувала Microsoft на 899 млн євро за невиконання розпорядження поділитися з конкурентами вихідним кодом серверної операційної системи, а в 2009 році штраф 1,06 млрд євро було накладено на Intel: та пропонувала клієнтам знижки за відмову від використання продукції конкуруючої AMD.

Представник Google Ел Верні заявив, що компанія не згодна з висновками ЄС.

Нагадаємо, раніше Google запропонував нову послугу під назвою Knowledge Graph, за допомогою якої користувачі зможуть отримувати миттєві відповіді на свої запитання.

Компанія вважає, що сервіс зробить пошук більше схожим на розмову з людиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram