ГоловнаЕкономікаБізнес

Google придбав Motorola Mobility за $12,5 млрд

У власність Google перейдуть майже 24 тисячі запатентованих продуктів і технологій.

Google придбав Motorola Mobility за $12,5 млрд

Найбільша у світі інтернет-компанія Google завершила угоду з придбання виробника мобільної електроніки Motorola Mobility.

Згідно з умовами угоди, Google придбав Motorola Mobility за $12,5 млрд, виплативши акціонерам компанії по $40 за кожен цінний папір Motorola Mobility, який належить їй. Пропозиція Google є 21-відсотковою премією до ціни акції Motorola Mobility на закритті торгів 21 травня (напередодні звичайна акція Google коштувала $32,98).

Про операцію було оголошено 15 березня 2011 року, після чого її мали схвалити антимонопольні регулятори. Нагадаємо, антимонопольне бюро міністерства комерції Китаю схвалило угоду 19 травня. Так було усунено останній юридичний бар'єр до завершення придбання.

Згідно із заявою ЄК, угода між Google і Motorola Mobility істотно не вплине на ринок патентів і операційних систем. Проте як наголошено, це не скасовує того факту, що ЄК продовжить контролювати правомірне використання патентів, аби забезпечити відповідність антимонопольному законодавству ЄС.

Motorola Mobility - американська компанія мобільних технологій, яка виготовляє мобільні телефони та пристрої побутової, комп'ютерної техніки. Утворена внаслідок поділу компанії Motorola на дві незалежні компанії - Motorola Solutions (створює технологічні рішення в галузі радіозв'язку для комерційних замовників і державних структур) і Motorola Mobility. Процес поділу завершився на початку 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram