ГоловнаЕкономікаБізнес

Хміль хоче повторити успіх гри ​​S.T.A.L.K.E.R.

Топ-менеджер Роман Хміль вирішив ризикнути мільйонами.

Хміль хоче повторити успіх гри ​​S.T.A.L.K.E.R.
Фото: innovations.com.ua

Топ-менеджер компанії Ciklum (розробляє програмне забезпечення, колектив - близько 1,4 тис. осіб) Роман Хміль зізнався, що вклав гроші в розробку комп'ютерних ігор компанією Vostok Games (фінансування надходить через фонд Vostok Ventures). Про це він сказав в інтерв'ю AIN.ua.

Vostok Games об'єднує розробників гри S.T.A.L.K.E.R. Спершу Хміль хотів викупити бренд у Сергія Григоровича після того, як він закрив компанію-розробницю знаменитої гри GSC Game World (вона також розробила гру "Козаки"). Але Хміль не зміг домовитися з Григоровичем.

У підсумку студія Vostok Games анонсувала розробку нової гри під робочою назвою Survarium. Це "стрілялка" від першої особи, дія якої розгортається в недалекому майбутньому. Події гри побудовані навколо масштабної екологічної катастрофи на Землі. Гра повинна вийти наприкінці 2013 року.

Роман Хміль додав, що хоче заробити на цій грі і знову вкласти гроші в розробку. Мета - створити ігрову студію, яка буде випускати кілька ігор на рік. Венчурний фонд придивляється і до інших проектів.

"Зараз коштів у фонду більше, ніж цікавих проектів для інвестування. Сьогодні фонд інвестує від $20 тисяч до $300 тисяч на стадії стартапу і від $300 тисяч на ранній стадії", - говорить Хміль.

Нагадаємо, Роман Хміль нещодавно поміняв роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram