ГоловнаЕкономікаБізнес

Касперський назвав п'ять головних ризиків Інтернету

Над проблемами інтернет-безпеки має працювати КіберМАГАТЕ.

Касперський назвав п'ять головних ризиків Інтернету
Евгений Касперский
Фото: rusrep.ru

Гендиректор "Лабораторії Касперського" Євген Касперський у своєму блозі назвав п'ять головних ризиків Інтернету.

По-перше, інтернет несе загрозу приватності, оскільки в мережі зберігається величезний обсяг інформації про користувачів, "починаючи з добровільної передачі даних про себе різним інтернет-сервісам".

Ще однією небезпекою є фактичне виключення молодих людей з політичного життя, так вони фактично живуть в інтернеті і ніколи не будуть брати участь в голосуванні, якщо для цього потрібно буде кудись йти. "Тому завдання розробки і впровадження безпечних цифрових ID, або паспортів, я вважаю на сьогодні однією з найбільш важливих", - підкреслює Касперський.

По-третє, бізнесмен відзначає небезпеку соціальних мереж. "Соціальні мережі можуть бути відмінною платформою для анонімного маніпулювання масами, місцем для поширення чуток, провокацій та дезінформації населення", - вважає він.

Інші дві небезпеки - це кіберзлочинність та кібервійни. Водночас, якщо зі злочинцями в інтернеті боротьба вже триває, то від кібервійн, що ведуться урядами країн, захиститися практично неможливо. "Сьогодні цю проблему необхідно вирішувати так само, як були вирішені проблеми з хімічною, біологічною й ядерною зброєю в минулому", - зазначає Касперський, який вважає, що це може робити певне КіберМАГАТЕ, можливо, в рамках ООН.

Нагадаємо, раніше американські соціологи з'ясували, що буде, якщо зникне Інтернет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram