ГоловнаЕкономікаБізнес

Samsung виплатить Apple мільярд доларів компенсації

За порушення патентів.

Samsung виплатить Apple мільярд доларів компенсації

Каліфорнійський суд зобов'язав корейську компанію Samsung виплатити американській корпорації Apple більш ніж мільярд доларів за порушення шести патентів під час створення смартфонів, дуже схожих на iPhone конкурента. Про це повідомляють зарубіжні ЗМІ.

Журі присяжних Федерального суду Сан-Хосе встановило, що, розробляючи функції сенсорних екранів смартфонів, масштабування, дизайну "іконок", було допущено кілька порушень. Вердикт винесли після 22 годин обговорення, повідомляє CNN.

Патентний розгляд у США став ключовим у конфлікті між Apple і Samsung. У квітні минулого року Apple звинуватила Samsung у копіюванні технологій і дизайну смартфона iPhone і планшета iPad. Усього в позові Apple до корейської компанії заявлено про порушення семи патентів.

Як вважають зарубіжні спеціалізовані ЗМІ, судове переслідування з боку Apple тепер загрожує й іншим виробникам пристроїв на платформі Google Android, оскільки кілька звинувачень були спрямовані проти програмних технологій.

Напередодні суд Сеула також ухвалив рішення за взаємними позовами Apple і Samsung, визнавши сторони порушниками патентів один одного, пов'язаних із мобільними пристроями. Суд заборонив продаж на території Південної Кореї низки не найсучасніших мобільних пристроїв Apple і Samsung, у яких незаконно реалізовано запатентовані технології.

За даними аналітичної компанії IDC, на світовому ринку смартфонів лідирує Samsung, частка якої за кількістю відвантажених пристроїв у другому кварталі цього року становила 32,6%, на частку другої в переліку Apple припадає 16,9% ринку. Водночас Apple отримує від продажу iPhone вищий прибуток: на частку компанії за той самий період припав 71% прибутку всього світового ринку мобільних телефонів, згідно з підрахунками компанії Canaccord Genuity.

У сегменті планшетних комп'ютерів далі домінує компанія Apple, що збільшила свою частку в другому кварталі до 68% - про це свідчать дані аналітичної компанії Strategy Analytics.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram