ГоловнаЕкономікаБізнес

Паролі третини українців можна легко зламати

Серед популярних паролів - поєднання цифр "123456" і саме слово "пароль".

Паролі третини українців можна легко зламати

Третина українських користувачів використовує для захисту своїх акаунтів занадто легкі паролі. Про це свідчить опитування "Лабораторії Касперського".

Згідно даним, отриманим в результаті дослідження, виявилося, що 34% паролів можна легко зламати. Наприклад, багато хто вибирає в якості пароля дату народження (16%) або прізвисько домашньої тварини (6%). Таку інформацію зловмисники часто можуть знайти, просто вивчивши профілі користувача в соціальних мережах.

Крім того, 15% опитаних використовують поєднання цифр "123456" або схоже, а 6% - саме слово "пароль".

Близько 6% українців використовують один і той самий пароль для різних облікових записів. Водночас 65% учасників опитування використовують п'ять і більше за п'ять он-лайн-сервісів, доступ до яких захищається паролем.

Більше ніж половина учасників опитування вважає за краще запам'ятовувати свої паролі, що непогано з точки зору їх доступності, але може свідчити також і про використання одного пароля для декількох акаунтів. 51% учасників опитування зізналися, що забували необхідний пароль хоча б раз у житті. 11% просто записують паролі на стікер і наклеюють на монітор, а 34% використовують для цього звичайний паперовий блокнот.

Нагадаємо, дослідження Кембриджського університету показало, що найбільш безпечні паролі вигадують німці. Середньостатистичний пароль в інтернеті складається з шести знаків і підбирається досвідченим хакером за 10 хвилин. Китайці вважають за краще використовувати числа, а європейці - слова.

Кіберзлочинність - одна з основних загроз для нацбезпеки України, вважає глава СБУ Ігор Калінін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram