ГоловнаЕкономікаБізнес

МТС і "Київстару" загрожує штраф

АМКУ веде два розслідування щодо мобільних операторів.

МТС і "Київстару" загрожує штраф

Перший заступник голови Антимонопольного комітету Рафаель Кузьмін вважає, що найбільші мобільні оператори України "Київстар" і МТС мають бути оштрафовані.

"Зараз робота з мобільними операторами ведеться в двох напрямках: перший - розслідується справа з роумінгу від МТС і "Київстар", другий - за цінами на внутрішні тарифи, простіше кажучи - вартість наданих ними пакетів. За роумінгом справа вже в стадії завершення. на мій погляд, порушення доведено, і МТС і "Київстар" мають бути оштрафовані ", - заявив він під час інтернет-конференції на сайті Liga.net.

Також він вважає, що за другим напрямом - внутрішніми тарифами - компанії демонструють подвійні стандарти, надаючи в АМКУ документи про зниження цін, а в ЗМІ виступаючи із заявами про необґрунтованість претензій комітету.

Нагадаємо, в лютому Кузьмін заявив, що проти "Київстару" і МТС ведеться розслідування з приводу тарифів на міжнародний зв'язок. А влітку АМКУ рекомендував їм знизити тарифи і на внутрішній зв'язок.

У МТС заявляли, що АМКУ може збанкрутити мобільних операторів, якщо накладе на них штраф.

"Тарифи на мобільний зв'язок у нас найнижчі. Конкуренція призвела до того, що з чотирьох великих операторів два є збитковими. Якщо так піде і далі, то й інші оператори стануть збитковими. Чи можуть збиткові оператори працювати нормально на ринку? Я думаю, ні. Вони просто стануть банкрутами, і на цьому все закінчиться", - вважає директор з корпоративного управління і контролю "МТС Україна" Олег Проживальський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram