ГоловнаЕкономікаБізнес

Держстат закупив для перепису населення нові комп'ютери за 57 млн ​​грн

Раніше відомство витратило 110 млн грн на бланки.

Держстат закупив для перепису населення нові комп'ютери за 57 млн ​​грн
Фото: kiev.olx.com.ua

Держстат вирішив до Всеукраїнського перепису населення придбати нові комп'ютери. Як повідомляють у "Віснику держзакупівель", 26 вересня відомство уклало договір з компанією "КМ Техно" на постачання комп'ютерів, витратних матеріалів та оргтехніки для обробки матеріалів перепису.

Вартість угоди становить 57,2 млн грн, пишуть

"Наші гроші".

"КМ Техно" заснована колишнім директором "Квазар-Мікро" Віктором Примаком і компанією "КМС-Україна". Директором цієї фірми є колишній власник "Квазар-Мікро" Євген Уткін, компанію зареєстровано на кіпрську KM Core Limited.

Нагадаємо, раніше Держстат замовив

бланки для перепису населення на суму 110 млн грн.

Уряд планував Всеукраїнський перепис населення на 2011 рік. Згодом переніс на грудень 2012 року, а на початку цього року віце-прем'єр Сергій Тігіпко повідомив про перенесення перепису на 2013 рік.

У світовій практиці переписи населення проводять приблизно що 10 років. Єдиний перепис в історії незалежної України провели 2001 року, згідно з яким чисельність населення становила 48,457 млн осіб. До цього українців "переписували" ще у складі СРСР 1989 року, тоді в Українській РСР проживало 51,7 млн осіб.

За даними Державної служби статистики, чисельність населення України на 1 січня 2012 року становила 45,63 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram