ГоловнаЕкономікаБізнес

ООН вказала на проблеми з інтернет-доступом в Україні

Оператори звинувачують у цьому відсутність ринку 3G-зв'язку.

ООН вказала на проблеми з інтернет-доступом в Україні

Україна погіршила позиції в рейтингу розвитку інформаційних технологій, скотившись з 65 на 67 місце, пропустивши вперед Ліван і Бразилію.

Міжнародний союз електрозв'язку, спеціалізована установа ООН, розраховує його на основі трьох критеріїв: доступ населення до технологій, рівень їх використання і розвиток навичок з їх використання, пише "Коммерсант-Украина".

За останнім показником країна перебуває серед лідерів завдяки майже стовідсотковій письменності населення. Однак низькі темпи розвитку мобільного і швидкісного широкосмугового інтернет-доступу призвели до падіння позиції України в рейтингу.

За даними МСЕ, цими послугами в Україні 2011 року користувалися тільки 4,4% і 7% населення.

Мобільні оператори впевнені, що головна причина низького рівня проникнення швидкісного інтернету в Україні - у відсутності ринку 3G-зв'язку.

Нагадаємо, за підрахунками ООН, доступ до Інтернету в Україні має менше ніж третина населення - 30,6%. Водночас в Азербайджані цей показник становить 50%, в Росії - 49%, в Білорусі - 39,6%, в Молдові - 38%, в Грузії - 36,6%.

Лідером за охопленням населення Інтернетом є Ісландія - 95%.

Україна посідає дев'яте місце в Європі за обсягом Інтернет-аудиторії з 15,5 млн користувачів мережі на початок року. При цьому за співвідношенням обсягу інтернет-аудиторії до загальної чисельності населення з 53 країн Україна випереджає лише невизнане нею Косово і Молдову. Цей показник для України дорівнює 33%. Для порівняння, в Росії він становить 44%.

Згідно з дослідженням компанії TNS, українці проводять в інтернеті в середньому близько 27 годин на місяць. Порівняно з показниками 2008 року (8 годин на місяць), час проводження в мережі збільшився більш ніж утричі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram