ГоловнаЕкономікаБізнес

Могильов подарує Фірташеві землю в Криму

Рада міністрів Криму, яку очолює Анатолій Могильов, має намір передати підприємствам бізнесмена Дмитра Фірташа 17 га землі.

Могильов подарує Фірташеві землю в Криму
Фото: Макс Левин

"Кримський титан" отримає 0,9 га під "Дім рибалки", а сировинна база кримського содового заводу - ТзОВ "Білогірські вапняки" - 16 га під дорогу до кар'єру. Відповідні проекти постанов уже розміщено на офіційному сайті Радміну.

Згідно з документами, уряду запропоновано задовольнити клопотання керівництва "Кримського титану" про землевідведення 0,9169 га сільгоспземель за межами населених пунктів Армянської міськради для обслуговування комплексу будівель і споруд підсобного господарства "Дім рибалки" зі зміною цільового призначення на землі промисловості.

При цьому в січні Сімферопольська міжрайонна природоохоронна прокуратура звинуватила "Кримський титан" у захопленні ділянки під "Дім рибалки" і зажадала звільнити землю з виплатою 1387 грн штрафу.

ТзОВ "Білогірські вапняки" й собі звернулося з клопотанням передати в оренду на 16 років ділянку площею 16 га під будівництво дороги від траси Сімферополь - Феодосія до кар'єру Північно-Баксанського родовища. При цьому попросило змінити цільове призначення

сільгоспземель на землі промисловості.

Нагадаємо,

Фірташ має намір побудувати новий титановий завод у Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram