ГоловнаЕкономікаБізнес

Власник "Кінопалацу" розповів про обшук

Власник компанії B&H Film Distribution Богдан Батрух (мережа "Кінопалац", студія дубляжу "Ле Доен") розповів про вчорашній обшук компанії, який здійснили працівники податкової міліції.

Власник "Кінопалацу" розповів про обшук
Богдан Батрух
Фото: statuspress.com.ua

Про це пише "Главком".

"Атака на студію українського дубляжу пов'язана з дозволом ввозити в Україну фільми, дубльовані російською", - вважає Батрух. Йдеться про постанову Кабміну №168 від 1 лютого "Про внесення змін до Положення про державне Свідоцтво на право розповсюдження і демонстрування фільмів", яке скасовує обов'язкову вимогу про звуковий дубляж фільмів українською мовою (тепер можна обійтися субтитрами). Спираючись на цю постанову, в прокат російською мовою вже вийшов фільм "Примарний гонщик-2".

Батрух також здивувався, чому трусили студію дубляжу. "Є тільки один зв'язок студії з компанією-кінодистриб'ютором B&H. Ця компанія зараз судиться з податковою. Але до чого тут наша студія, яка працює над дубляжем? Навіщо було паралізовувати роботу і конфісковувати обладнання?" - запитує бізнесмен.

Він уже написав заяву про злочин слідчих, які проводили обшук. Зараз інженери студії інвентаризують залишки обладнання.

Співробітники студії кажуть, що податкова міліція поводилася під час трусу, наче дикуни. Виривали обладнання "з м'ясом", та так, що тепер на його місці стирчать самі дроти. Усе скидалося на військовий штурм. "Працювало багато акторів, близько 16-ти. Їх брутальні загнали на кухню і тримали там декілька годин без жодних пояснень".

Нагадаємо, податкова наразі не коментує події.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram