ГоловнаЕкономікаБізнес

У Бойка запевняють, що двигунам не шкодить бензин зі спиртом

Так їздять практично у всіх країнах ЄС

У Бойка запевняють, що двигунам не шкодить бензин зі спиртом
Константин Бородин
Фото: regnum.ru

Додавання в бензин близько 10% біоетанолу не вимагає переобладнання двигунів автомобілів.

Про це повідомляє прес-служба Міненерговугілля з посиланням на заступника директора департаменту з питань нафтової, газової та нафтопереробної промисловості Костянтина Бородіна.

"Практично всі країни Європейського Союзу вже мають біокомпоненти в складі своїх моторних палив. Лідерами цього процесу в Європі є Німеччина і Франція. У Франції досвід додавання біоетанолу до бензину існує вже більш ніж п'ять років. Усі французькі машини їздять на паливі з додаванням біоетанолу, двигуни не переробляють", - сказав він.

К. Бородін наголосив, що додавання в бензин біоетанолу дозволить суттєво знизити споживання нафти.

"У цифрах це 225 тис. тонн бензину, в нафтовому еквіваленті - це 400-500 тис. тонн, тобто до півмільйона тонн нафти ми замінимо біоетанолом", - сказав він.

Крім того, К. Бородін заявив, що впровадження біоетанолу на ринок також дасть змогу збільшити потужності вітчизняного агропромислового комплексу.

"Потужності спиртової галузі задіяно в межах 40%, тому додавання біоетанолу до бензину дозволить цю галузь дозавантажити. Міненерговугілля веде активний діалог із Міністерством аграрної політики, розраховуємо модернізувати і дозавантажити більш ніж 10 спиртових підприємств і збільшити загалом завантаження спиртових заводів до 70% і більше", - зазначив він.

Нагадаємо, в Міненерговугілля хочуть зменшити вартість бензину за рахунок додавання до нього спирту - біоетанолу.

Згідно з законопроектом, що його розробило Міністерство, з 2013 року планують ввести рекомендаційну норму про додавання в бензин біоетанолу в обсязі не менш ніж 5%.

На 2014-2015 роки планують ввести обов'язкову норму наявності біоетанолу в обсязі 5%, а з 2016-го - 7%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram