ГоловнаЕкономікаБізнес

"Чорноморнафтогаз" "відзначився" на черговому тендері

Компанія переплатила за товар учетверо.

"Чорноморнафтогаз" "відзначився" на черговому тендері
Фото: olx.ru/

Державна акціонерна компанія "Чорноморнафтогаз" купила олівці для ремонту поліетиленового покриття металевих труб за ціною, яка учетверо вища за ринкову.

Договір укладено 4 травня на суму 1,42 млн грн, повідомляє "Вісник державних закупівель". Буде куплено 500 олівців Perp-Melt-Stick по 867 грн за штуку, проте в Москві такі олівці можна придбати за 800 рублів, або 212 грн.

Також держкомпанія придбала радіальні щітки Osborn, які використовують для шліфування металу та швів зварювання. Щітки діаметром 165 мм і шириною 13 мм придбано по 1253 грн, діаметром 171 мм і шириною 6 мм - по 1204 грн за штуку.

Єдиним конкурентом "Комбіагроіндастрі" на тендері було ТОВ "Фірма "Ломар", яка пропонувала продукцію дорожче на 0,01%.

Ці компанії, а також фірми "Універсалоптторг-Х" і "Райагробуд-Перспектива" почали вигравати тендери "Чорноморнафтогазу" з 2010 року. Всі фірми зареєстровано в Сімферополі, їх власниками є жителі Харківської області.

2010 року заступником директора з економічних питань "Чорноморнафтогазу" було призначено Олександра Кацубу, депутата Харківської міськради від Партії регіонів. Його брат - Сергій Кацуба, депутат Київської облради від Партії регіонів, - очолює департамент забезпечення матеріально-технічними ресурсами, роботами та послугами "Нафтогазу Україна", який володіє "Чорноморнафтогазом". Їхній батько - Володимир Кацуба - очолює Дергачівську райдержадміністрацію і є депутатом Харківської облради від Партії регіонів.

Нагадаємо, "Чорноморнафтогаз" придбав дві бурові установки, що стали відомі як "вишки Бойка", за значно вищою

ціною, ніж ринкова. Першу з них придбано в посередника за $ 400 млн, хоча завод-виробник із Сінгапуру продав її за ціною близько $ 250 млн.

Ринкова вартість другої вишки, яку ДАТ придбало на тендері за $ 400 млн, - $ 220 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram