ГоловнаЕкономікаБізнес

Над суднобудівниками хочуть провести експеримент

Корабельним заводам нададуть податкові преференції.

Над суднобудівниками хочуть провести експеримент
Фото: al-sp.ru

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №10360, відповідно до якого в 2012-2017 роках має бути проведено економічний експеримент щодо підтримки суднобудівної промисловості у вигляді низки податкових преференцій.

Згідно з законопроектом, який підтримали 260 депутатів, експеримент поширюється на підприємства суднобудівної промисловості та дослідно-конструкторські організації, що надають їм послуги.

Основні напрямки підтримки суднобудівної промисловості будуть реалізовані шляхом надання державних гарантій за іноземними кредитами, (від іноземних держав, банків, міжнародних фінансових організацій), а також за зобов'язаннями перед іноземними замовниками за зовнішньоекономічними договорами.

Крім того, проект закону передбачає: здешевлення кредитів шляхом часткової компенсації ставки за кредитами комерційних банків до рівня облікової ставки Національного банку, що діє на дату сплати відсотків; надання пільг зі сплати податків і зборів та/або встановлення спеціальних режимів оподаткування.

Перед нами стоїть складне завдання: фактично створити нові суднобудівні заводи

— Микола Азаров, прем'єр України

Також документом пропонується звільнити від податку на додану вартість і мита операції з ввезення товарів, які використовуються для будівництва, ремонту, модернізації морських, річкових суден та інших плавучих засобів, якщо такі товари не виробляються підприємствами на території України або виробляються, але не відповідають сертифікаційним вимогам міжнародних класифікаційних товариств.

Закон, у разі ухвалення, набере чинності 1 липня 2012 року і діятиме до 1 січня 2018 року.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада також ухвалила законопроект про держпідтримку збуту вітчизняної авіатехніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram