ГоловнаЕкономікаБізнес

Українські БТРи, ймовірно, складатимуть у Таїланді

Головнокомандувач Королівської тайської армії відзначив якість української бронетехніки.

Українські БТРи, ймовірно, складатимуть у Таїланді
Фото: flamber.ru

Україна і Таїланд обговорили можливість спільного складання на підприємствах Таїланду бронетранспортерів БТР-3Е1.

Про це йдеться в повідомленні державної компанії "Укрспецекспорт". У рамках міжнародної виставки озброєнь Eurosatory-2012, яку відкрили 11 червня в Парижі, відбулася зустріч гендиректора державного концерну "Укроборонпром" Дмитра Перегудова з керівництвом департаменту Міністерства оборони Таїланду, під час якої обговорювали питання спільного складання на підприємствах Таїланду БТР-3Е1, а також передачі української технології для виробництва в цій країні боєприпасів малого калібру.

Відвідавши українську експозицію, головнокомандувач Королівської тайської армії Прают Чан-О-Ча ознайомився також із натурним зразком БТР-4 і відзначив високу якість української бронетехніки, яку вже експлуатують у Таїланді.

Нагадаємо, минулого року "Укрспецекспорт" підписав контракт із Таїландом про виготовлення для нього 121 одиниці БТР 3-Е1 і машин підтримки на цій базі вартістю більш ніж 140 млн доларів.

Раніше, в серпні 2007 року, Україна виграла тендер на поставку в Таїланд 96 БТР-3Е1 на 117 млн доларів, однак виконання контракту відклали у зв'язку з довгим узгодженням зміни силового агрегату БТР.

БТР-3Е1 виготовлено на базі БТР-80, його маса становить 16,4 тонн, екіпаж - 9 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram