ГоловнаЕкономікаБізнес

В Україні заборонили кадрові агентства

З потенційних працівників не можна буде стягувати плату за працевлаштування.

В Україні заборонили кадрові агентства
Фото: crisisgid.ru

Закон про зайнятість населення, ухвалений Верховною Радою 5 липня, забороняє діяльність кадрових агентств.

Донедавна в Україні існувало два види "посередників з працевлаштування": кадрові агентства (їх послуги з пошуку роботи оплачували потенційні кандидати на вакансії) та рекрутингові компанії (з ними розраховувалися роботодавці за фактом прийняття співробітника на роботу). Перших на ринку більше не буде, пишуть "Коментарі".

"Суб'єктам господарювання, які надають посередницькі послуги в працевлаштуванні, отримувати від громадян, яким надані такі послуги, гонорари, комісійні та інші винагороди, відтепер заборонено", - зазначає юрист ЮК "Алексєєв, Боярчуков і партнери" Дар'я Кирилова.

Водночас компанії, що надають посередницькі послуги та послуги аутсорсингу, зобов'язали подавати інформацію про чисельність працевлаштованих осіб до територіальних відділень Мінсоцполітики.

Крім того, для аутсорсингових компаній встановлюються більш жорсткі умови - така діяльність дозволена тільки за умови отримання спеціального дозволу.

Нагадаємо, що, за даними міжнародної організації праці, кількість безрабітних в Україні становить більше ніж 1,8 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram