ГоловнаЕкономікаБізнес

У Миколаєві арештували майно суднобудівного заводу

Предметом позову стало недобудоване судно-рефрижератор.

У Миколаєві арештували майно суднобудівного заводу
Фото: al-sp.ru

Рахунки та майно миколаївського держпідприємства "Суднобудівний завод ім. 61 комунара" арештувала Державна виконавча служба.

Про це повідомив голова Миколаївської обласної державної адміністрації Микола Круглов.

За його словами, позов, за яким виконавча служба арештувала майно заводу, подало спільне україно-грецьке підприємство - одна з компаній грецького судновласника Анастасіса Ласкаридіса. Предметом позову стало недобудоване судно-рефрижератор, яке, за договором від 1993 року, завод мав побудувати для СП.

"Ми сьогодні маємо 137-мільйонний позов, який пройшов усі стадії судів до Верховного та, відповідно до судового рішення, набув чинності. Тому виконавча служба повністю арештувала все майно і рахунки", - заявив Круглов.

За його словами, роботу заводу повністю заблоковано. "З таким підприємством ніхто в договірні відносини вступати не бажає. Якого керівника, менеджера туди не став - зробити він нічого не зможе", - сказав Круглов.

Для вирішення проблеми на підприємстві проведуть інвентаризацію, щоб реалізувати непрофільні активи. За словами Круглова, потрібно погасити борги підприємства, виплатити зарплату та податки, і тільки після цього завод зможе працювати в нормальному режимі.

Завод спеціалізується на будівництві суден усіх типів із масою корпуса до 28 тис. тонн, а також виконує ремонт суден. 6 квітня 2011 року Кабінет Міністрів включив його до складу державного концерну "Укроборонпром".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram