ГоловнаЕкономікаБізнес

S & P погіршило прогноз щодо рейтингу компанії Жеваго

Агентство вважає, що в разі дефолту бізнесмен відшкодує не менш ніж половину боргів.

S & P погіршило прогноз щодо рейтингу компанії Жеваго

Агентство Standard&Poor's погіршило прогноз рейтингів компанії Ferrexpo PLС, яку контролює нардеп Костянтин Жеваго, зі "стабільного" до "негативного".

"Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's переглянула прогноз щодо рейтингів українського виробника залізорудних окатишів Ferrexpo plc зі "стабільного" на "негативний". Одночасно підтверджені довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги "В + / В" і рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу "В +". Рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу після дефолту залишається на рівні "3", що відображає наші очікування суттєвого (50-70%) відшкодування боргу в разі дефолту", - пояснено в повідомленні агентства.

Перегляд прогнозу обумовлений негативним прогнозом щодо суверенних рейтингів і думкою S & P про підвищення країнових ризиків України, зокрема ризиків, пов'язаних із затримками відшкодування податку на додану вартість і зростанням інфляції, що, на думку S & P, може негативно вплинути на показники операційної діяльності Ferrexpo.

"Рейтинг, як і раніше, відображає думку служби кредитних рейтингів Standard & Poor's про слабкий профіль бізнес-ризиків і агресивний профіль фінансового ризику групи згідно з нашою методологією", - зазначає рейтингове агентство.

S & P вважає, що рівень суверенного рейтингу й оцінка ризику перекладу та конвертації валюти будуть надавати стримуючий вплив на рейтинги Ferrexpo, оскільки всі основні активи групи розташовані в Україні.

Нагадаємо, Ferrexpo планує інвестувати в українські активи 2012 року більш ніж 4 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram