ГоловнаЕкономікаБізнес

"Кримський Титан" продадуть до 2014 року

ФДМ продасть одного з найбільших виробників діоксиду титану в Східній Європі.

"Кримський Титан" продадуть до 2014 року
Фото: news.online.ua

Фонд держмайна України включив до переліку об'єктів, які повинні бути приватизовані 2012-2013 років, державний пакет акцій ПрАТ "Кримський Титан".

Про це повідомляється в офіційному виданні ФДМ "Відомості приватизації" від 15 серпня.

Номінальна вартість 50% +1 акція підприємства становить 386,073 млн грн.

Нагадаємо, в липні Кабмін вирішив передати акції холдингової компанії "Титан України" Фонду держмайна, щоб у майбутньому продати 100% акцій "Сумихімпрому" і ДАК "Титан", а також 50% +1 акція "Кримського Титану".

"Кримський Титан" є одним із найбільших виробників діоксиду титану в Східній Європі, якому належить 2% світового ринку двоокису титану пігментного. Експорт продукції здійснюється в 53 країни світу і становить близько 70% загальних обсягів виробництва.

До складу "Кримського Титану", крім головного підприємства, входять дві філії - Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат і Вільногірський гірничо-металургійний комбінат, що спеціалізуються на розвитку гірського, видобувного, збагачувального та металургійного виробництв.

Крім держави, в акціонерах підприємствах числиться компанія OstChem Holding Дмитра Фірташа, яка контролює 50%-1 акція "Кримського Титану".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram