ГоловнаЕкономікаБізнес

Падіння виробництва в металургії перевершило очікування

Промисловості не допомогло навіть більша кількість робочих днів.

Падіння виробництва в металургії перевершило очікування
Фото: wellnews.ru

Падіння виробництва стало в Україні більш різким, аніж очікували - в червні воно скоротилося на 8,6% в річному численні, хоча експерти прогнозували  0,8%. Про це в коментарі LB.ua розповіла головний економіст Dragon Capital Олена Бєлан.

Вона зазначила, що довший робочий місяць (23 календарні дні порівняно з 21 днем у липні 2011 року) не допоміг і машинобудуванню, де обсяги випуску скоротилися на 7,4% р/р (порівняно з -8,9% у червні ).

При цьому одним з основних факторів негативної динаміки промвиробництва в Україні стало падіння в секторі виробництва коксу та продуктів нафтопереробки на 32%.

"На тлі прискореного зниження виробництва в металургії поряд із падінням у машинобудуванні (дві основні галузі, на частку яких припадає третина загального обсягу промислового виробництва) ми плануємо знизити наші поточні прогнози на 2012 рік за темпами зростання промвиробництва і реального ВВП, які нині становлять 1,5% і 2,2% р/р відповідно", - зазначила економіст.

Нагадаємо, за сім місяців поточного року обсяги промислового виробництва зросли лише на 0,2% порівняно з аналогічним періодом 2011-го. При цьому промвиробництво в липні скоротилося на 0,9% порівняно з липнем 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram