ГоловнаЕкономікаБізнес

Росіяни придбали завод співвласника ІСД

Вартість активу не перевищує $70 млн.

Росіяни придбали завод співвласника ІСД
Фото: wellnews.ru

Співвласник "Індустріального союзу Донбасу" (ІСД) Олег Мкртчан продав Краматорський феросплавний завод російським інвесторам, пише "Коммерсант-Украина".

Покупцем виступив неназваний російський інвестор. За даними одного з джерел видання, ним став пул російських інвесторів на чолі з Володимиром Катуніним, який раніше придбав контрольний пакет акцій "Індустріального союзу Донбасу".

Водночас джерело в "Приваті" (контролює три найбільші феросплавні заводи в Україні) говорить, що крім Катуніна, переговори велися і з "Реновою" Віктора Вексельберга і низкою інших покупців з Росії. І хто конкретно придбав завод, досі неясно.

Краматорський феросплавний завод разом з Краматорським металопрокатним заводом були створені відповідно до плану санації ВАТ "Краматорський металургійний завод ім. Куйбишева". Засновником обох підприємств є ТОВ "Регіон", підконтрольне Мкртчану.

Вартість активу, за оцінками експертів, не перевищує $70 млн, але навіть ці гроші зараз дуже необхідні для акціонерів ІСД, чия компанія більше за інших постраждала від спаду на світовому металургійному ринку.

Нагадаємо, на початку року росіянам було продано Пантелеймонівський вогнетривкий завод, який контролював голова ради директорів ІСД Сергій Тарута.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram