ГоловнаЕкономікаБізнес

Ціни на нафту у США спадають

Інвестори очікують виступу голови Федрезерву.

Ціни на нафту у США спадають
Фото: EPA/UPG

Ціни на нафту за підсумками торгів у четвер продемонстрували різноспрямовану динаміку за умов невизначеності інвесторів, які очікують виступу голови Федрезерву США, - свідчать дані торгів.

Голова ФРС Бен Бернанке виступить у п'ятницю в місті Джексон-Хоул, і учасники торгів чекають на сигнали про нові заходи підтримки найбільшої світової економіки.

Зазначають, що вартість жовтневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) до кінця торгової сесії знизилася на $0,87 - до $94,62 за барель. Ціна жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на $0,11 - до $112,65 за барель.

Раніше цього тижня лейтмотивом зростання цін на "чорне золото" була ситуація з видобутком біля узбережжя США: за даними Бюро  захисту навколишнього середовища США, компанії, що видобувають нафту в Мексиканській затоці, у зв'язку з ураганом скоротили виробництво на 93%, а також закрили шість переробних підприємств.

Нагадаємо, на Мексиканську затоку припадають 23% добового видобутку нафти і 7% добового видобутку газу у США.

Раніше повідомляли, що бюджетний профіцит Кувейту завдяки високим цінам на нафту у 2011-2012 фінансовому році сягнув рекордних $47 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram