ГоловнаЕкономікаБізнес

Перехід на якісний бензин можуть знову відкласти

Перехід на Євро-4 пропонують перенести на 2017 рік.

Перехід на якісний бензин можуть знову відкласти
Фото: EPA/UPG

Дію стандартів якості бензинів і дизпалива Євро-3 можуть продовжити до кінця 2016 року.

Таку ініціативу містить проект постанови Кабміну, який розробило Міненерговугілля.

Згідно з документом, введення в обіг нафтопродуктів стандарту Євро-3 дозволяється до 2017 року, Євро-4 - до 2020 року, Євро-5 - без обмежень. У проекті постанови не згадується стандарт Євро-2, але вказується, що протягом 3 років допускається обіг палива, яке було вироблено і взято в обіг до набуття чинності цих регламентів.

Міненерго пропонує визначити, що в бензинах стандарту Євро-4 і Євро-5 забороняється використання добавок з наявністю свинцевих сполук, а також ароматичних амінів. У бензинах Євро-3 допускається використання амінів у концентрації не більш ніж 1%.

Також пропонується з 2017 року заборонити виробництво і реалізацію суднових палив з вмістом сірководню понад 0,0002%, а також котельного палива з вмістом сірки понад 1%.

Нагадаємо, з 1 січня 2011 року Україна повинна була повністю перейти на стандарти Євро-4 і Євро-5, але відтоді неодноразово відкладала відмову від виробництва нафтопродуктів Євро-2 і Євро-3. Наразі дію стандартів Євро-2 і Євро-3 продовжено до 1 липня 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram