ГоловнаЕкономікаБізнес

Кількість пасажирів "Українських експресів" зросла

Між Києвом, Львовом Харковом і Донецьком більше немає дефіциту квитків.

Кількість пасажирів "Українських експресів" зросла
Фото: mtu.gov.ua

Кількість пасажирів денних швидкісних поїздів категорії "Інтерсіті(+)" "Український експрес" у серпні зросла. Про це повідомляє прес-центр "Укрзалізниці".

"Це однозначно позитивна динаміка, - зазначив голова Української залізничної швидкісної компанії Леонід Лобойко. - Тим паче, що зростання попиту на "Українські експреси" спостерігається під час сезону літніх відпусток і канікул, коли основний внутрішній пасажиропотік зосереджений у південному напрямку. Сьогодні всі поїзди курсують за графіком, усунено всі технічні причини, які іноді перешкоджали дотриманню графіка руху поїздів. Не менш важливий аспект - залізниця практично вирішила проблему дефіциту квитків між Києвом і Львовом, Києвом і Донецьком, Києвом і Харковом".

У відомстві зазначають, що на напрямку Харків - Київ - Харків кількість пасажирів першого класу в серпні 2012 року зросла на 3%, а в другому - на 5% порівняно з липнем.

На напрямку Львів - Київ - Львів заповненість у серпні зросла на 3% у першому класі і на 4% в другому, а за маршрутом Донецьк - Київ - Донецьк у першому класі - на 2%, у другому - на 5% . Найбільш інтенсивне зростання пасажиропотоку спостерігалося в поїзді №154Д Донецьк - Київ (час відправлення - 16:50). Порівняно з липнем у серпні заповненість другого класу цього поїзда зросла на 9%, а першого класу - на 3%. Також на 4% зросла заповненість першого і другого класів поїздів №169Л Київ - Львів і №170л Львів - Київ.

Стовідсоткова заповненість "Український експресів" спостерігалася напередодні святкових і вихідних днів. Зокрема, напередодні 21-ї річниці незалежності України наповнюваність поїздів становила: №164О Київ - Харків - 100%, №152К Київ - Донецьк - 100%, №169Л Київ - Львів - 99%.

За даними "Укрзалізниці", найбільш затребуваним маршрутом "Українських експресів" залишається напрямок Харків - Київ - Харків, заповненість якого становить близько 80%, напрямки Львів - Київ - Львів і Донецьк - Київ - Донецьк заповнені в середньому за серпень на близько 30%, в окремі дні підвищеного попиту заповненість сягає 50%.

Усього з моменту впровадження швидкісного руху - 27 травня - на території України послугами "Українських експресів" скористалося близько 240 тис. осіб.

Нагадаємо, що з 14 серпня під час оформлення квитків на швидкісні електропоїзди "Інтерсіті(+)" пасажири сплачують вартість проїзду без ПДВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram