ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна вводить мито на імпорт нафтопродуктів

Бойко сподівається забезпечити роботою вітчизняні заводи.

Україна вводить мито на імпорт нафтопродуктів

Кабінет Міністрів має намір ввести з 1 грудня мито на імпортні нафтопродукти.

"Уряд ухвалив рішення про те, щоб почати спецрозслідування і з 1 грудня ввести мита на ввезення імпортних нафтопродуктів. Це дозволить нам забезпечити роботу наших нафтопереробних заводів", - сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Лисичанської міської ради (в місті знаходиться один із зупинених НПЗ).

Раніше Бойко стверджував, що імпорт нафтопродуктів в Україну перевищив критичний рівень.

Уряд має розуміти, що якщо українські НПЗ припинять працювати, ефект від цього набагато сильніше вдарить по бюджету і економіці в цілому, ніж втрати, пов\'язані з тимчасовими податковими пільгами

— Володимир Жмак, виконавчий директор "ТНК-BP Коммерс"

Нагадаємо, в Україні з шести найбільших НПЗ працює лише один - Кременчуцький. Решта зупинені через збитковість, тому що в Україну вигідніше завозити вже готові нафтопродукти, ніж переробляти нафту всередині країни. Заводи вважають, що мита на імпорт нафтопродуктів допоможуть вітчизняній нафтопереробці.

Зазначимо також, що 2011 року Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі відмовилася ввести мита на нафтопродукти, оскільки її розслідування не встановило для цього підстав.

Раніше аналітик розвитку паливного ринку Юрій Огірчук заявив, що введення мита в розмірі €100/тонна на імпортні нафтопродукти призведе до зростання цін на бензин для споживачів на 1 грн/літр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram