ГоловнаЕкономікаБізнес

З пасажирів WizzAir стягуватимуть плату за ручну поклажу

Авіакомпанія вирішила боротися із засиллям багажу в салоні.

З пасажирів WizzAir стягуватимуть плату за ручну поклажу
Фото: farm3.static.flickr.com

Угорська бюджетна авіакомпанія WizzAir вводить плату за провезення ручної поклажі.

Нововведення стосуються і українських пасажирів авіакомпанії на рейсах Будапешт-Київ та Лондон-Київ (виконуються угорською компанією). Водночас на рейсах Wizz Air Ukraine ручна поклажа так само буде безкоштовною (одна сумка на людину), повідомляє "Коммерсант-Украина".

"Часто салон літака переповнений через те, що на борт беруть занадто багато багажу. Це не тільки робить переліт в салоні літака неприємним, але і тягне істотні затримки, які заподіюють незручність всім пасажирам", - пояснює таке рішення прес-служба компанії.

Ручну поклажу розділили на два типи: дрібногабаритні (невеликий рюкзак або сумка для ноутбука, яка може поміститися під сидінням, вагою до 10 кг) та великогабаритну (багаж повинен вільно поміщатися на багажних полицях, його розмір не повинен перевищувати 56x45x25 см). Таким чином, одну невелику сумку можна буде все-таки везти безкоштовно, а за великий багаж потрібно буде заплатити 60 грн (в разі оплати вартості багажу в інтернеті не менше ніж за 3 години до вильоту), 120 грн (оплата в аеропорту безпосередньо перед вильотом ) або 180 грн (при виході на посадку).

Нова політика перевезення ручної поклажі діятиме на всіх рейсах, заброньованих 4 жовтня або пізніше з датою вильоту від 24 жовтня. Якщо пасажир забронював рейс до 4 жовтня, то він зможе безкоштовно взяти з собою на борт великий предмет багажу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram