ГоловнаЕкономікаБізнес

МВФ вимагає від Європи термінових реформ

Поки для цього є можливість

МВФ вимагає від Європи термінових реформ

Керуючий комітет Міжнародного валютного фонду вимагає, щоб Європа негайно здійснила реформи, необхідні для остаточної перемоги над борговою кризою, вже зараз, коли отримала для цього додатковий час.

У МВФ вважають, що єврозона повинна продовжувати скорочення боргового зобов'язання, проводити економічні реформи і стабілізувати фінансову систему.

Якщо цього не зробити, боргові проблеми знову вийдуть на перший план, а зростання зупиниться, попереджає голова керуючого комітету МВФ, міністр фінансів Сінгапуру Тарман Шанмугаратнам.

МВФ боїться, що без рішучих дій ринки знову нервуватимуть, заважаючи світовому зростанню.

Комітет МВФ заявив, що плани щодо обмеження дефіциту потрібні всім розвиненим економікам, але єврозона в цьому плані критично важлива.

"Що дійсно було критично важливим для нас - то це повернення до нормального зростання в середньостроковій перспективі, і краще раніше, ніж пізніше, іншими словами протягом двох-трьох років", - сказав Тарман на прес-конференції після засідання.

"Якщо ми не повернемося до нормального росту, якщо не повернемо ВВП до його потенційного рівня, то бюджетна стабільність більше не буде можливою", - попередив він.

Нагадаємо, країни G-20 домовилися збільшити ресурси МВФ на $430 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram