ГоловнаЕкономікаБізнес

Лукашенко готовий продавати великі держпідприємства

Білорусь хоче отримати великі гроші за рахунок приватизації.

Лукашенко готовий продавати великі держпідприємства

Президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомив, що ціна приватизації ВАТ "Білоруськалій" зросла до $31,5-32 млрд з $30 млрд. Про це він заявив під час виступу з посланням до білоруського народу та парламенту.

"Ми готові приватизувати навіть "Білоруськалій", рентабельність якого сьогодні 70-100%. Але це - питання ціни. Сьогодні це вже не $30 млрд, а 32 млрд дол, може, 31,5 млрд долл", - зазначив Лукашенко.

"Бажаючі, приходьте. Немає охочих: ну що ж, немає і немає, підприємство працює, зарплати підвищуються", - сказав Президент.

Такої ж думки дотримується Лукашенко і щодо умов приватизації "МАЗ", яким цікавиться російський "КАМАЗ".

"Нещодавно прочитав у засобах масової інформації, що один з діячів у Росії, коли вів переговори про акціонування "МАЗ", заявив, що білоруська сторона занадто велику ціну загилила на переговорах", - сказав Лукашенко.

За його словами, необхідно керуватися принципом "не влаштовує ціна - не ходи сюди".

"Працюватимемо як і працювали - конкуруватимемо", - сказав білоруський Президент. Водночас він підкреслив, що Білорусь не поспішає з приватизацією "МАЗ".

"МАЗ" сьогодні успішне підприємство, чудово реалізує свою продукцію, ми не поспішаємо з приватизацією "МАЗ", - сказав глава держави.

Нагадаємо, Білорусь побоюється втратити найбільшого авіаперевізника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram