ГоловнаЕкономікаБізнес

Європейці масово виводять гроші до Швейцарії

Страх перед майбутнім єврозони охопив навіть Німеччину.

Європейці масово виводять гроші до Швейцарії
Фото: i-r-p.ru

Побоювання щодо можливого виходу Греції з єврозони призвели до того, що європейські вкладники активно переказують свої заощадження до Швейцарії.

"Невпевненість, яка зросла в Європі, призвела до того, що наші філії, особливо в прикордонних регіонах, реєструють постійне зростання припливу готівки", - зазначив у бесіді з Handelsblatt глава швейцарської банківської групи Raiffeisen Пьерін Вінсенц.

Банкір не став називати конкретні цифри, проте уточнив, що "в першу чергу вкладниками є громадяни Італії, Франції та навіть Німеччини". Прикметно, що раніше гроші виводилися з найбільш проблемних країн валютного союзу.

Вінсенц підкреслив, що йдеться не про відведення капіталів від оподатковування у себе на батьківщині. Люди просто бояться втратити заощадження і вважають за краще розмістити їх частину в Швейцарії. За словами глави Raiffeisen, це перетікання особистих накопичень спостерігалося вже давно, проте останніми тижнями воно помітно посилилося.

Нагадаємо, "Велика вісімка" хоче зберегти Грецію в єврозоні та обіцяє зробити всі необхідні кроки для боротьби зі світовою фінансовою нестабільністю та європейською борговою кризою, зміцнюючи та стимулюючи економіку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram