ГоловнаЕкономікаБізнес

Болгарія створює проблеми "Південному потоку"

Софія вимагає кращих параметрів за проектом.

Болгарія створює проблеми "Південному потоку"

Болгарія погрожує відмовитися від реалізації проекту газопроводу "Південний потік".

Країну не влаштовують запропоновані Росією ставки прокачування і норма рентабельності проекту, навіть за умови, що "Газпром" пообіцяв Болгарії зробити знижку на газ 11%.

Будівництво газопроводу має початися в грудні. При цьому вчора голова міністерства економіки, енергетики та туризму Болгарії Делян Добрев повідомив, що Софія може не підписати до 15 листопада відповідну угоду.

"Ми підпишемо угоду про інвестиційне рішення лише тоді, коли будемо впевнені, що для Болгарії надано кращі параметри за проектом", - заявив Добрев. Про які параметри мова, він не уточнив. У "Газпромі" ситуацію не коментують.

Нагадаємо, наприкінці травня повідомляли, що у газопроводу виникли проблеми і з російського боку, оскільки "Газпром" досі не отримав дозволу на будівництво "Південного потоку" через територію Анапи.

За планами, газопровід "Південний потік" складатиметься з чотирьох гілок потужністю 15,57 млрд куб. м кожна. Уведення першої з них наразі заплановано на грудень 2015 року, вийти на повну потужність (63 млрд куб. м) очікують 2018 року. Маршрут газопроводу починається в Росії, потім через Чорне море він повинен пролягти в Болгарію, звідки буде прокладено гілки в інші країни Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram