ГоловнаЕкономікаБізнес

Дерипаска поскаржився на "Трійку Діалог"

Федеральна антимонопольна служба (ФАС) Росії підозрює "Об'єднану зернову компанію" і "Трійку Діалог" у порушенні закону про конкуренцію.

Дерипаска поскаржився на "Трійку Діалог"
Фото: suchkov.net

Про це повідомляє Reuters.

Інвесткомпанія допомогла держтрейдеру "Об'єднана зернова компанія" (ОЗК) продати 50% акцій групи "Сума" за 6 млрд рублів.

У конкурсі також брали участь найбільший у світі зерновивий трейдер Louis Dreyfus, агрохолдинг "Кубань" Олега Дерипаски та інші компанії. "Кубань" залишилася незадоволена підсумками конкурсу та направила скаргу в уряд.

У результаті планової перевірки ОЗК антимонопольники встановили, що "порядок організації процедури реалізації акцій додаткової емісії ВАТ "Об'єднана зернова компанія", способу реалізації (закрита підписка), складу критеріїв відбору потенційних претендентів містить ознаки обмеження конкуренції".

Нагадаємо, "Трійку Діалог" нещодавно було продано "Ощадбанку Росії". В Україні інвестиційна компанія "Трійка Діалог" працює з 2005 року, входить в трійку лідерів на фондовій біржі. За обсягом торгів на ринку заявок 2009 року на Українській біржі посіла перше місце.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram