ГоловнаЕкономікаБізнес
Спецтема
Евро 2012

"Газпрому" запропонували більше не витрачатися на збірну з футболу

Пітерський депутат вважає, що любителі зможуть краще відстоювати честь Росії.

"Газпрому" запропонували більше не витрачатися на збірну з футболу
Фото: cskainfo.com

Провал збірної Росії на Євро-2012 повинен змістити акцент підтримки "Газпрому" з професійного на аматорський футбол.

Таку пропозицію подав депутат Законодавчих зборів Петербурга Андрій Анохін голові правління "Газпрому" Олексію Міллеру. "Необхідно підтримувати збірні аматорських команд із футболу, представників районних клубів, підприємств, даючи змогу не менш талановитим представникам аматорських команд виступати на національному рівні, відстоюючи честь Росії на міжнародних змаганнях", - зазначив депутат.

Депутат зазначає, що програші збірної Росії з футболу призводять до спаду патріотичних настроїв, "що в підсумку може позначитися на ставленні суспільства до держави".

Окрім того, Анохін наголосив, що "в країні є більш гострі проблеми, у вирішенні яких фінансова підтримка ВАТ "Газпром" дала б неоціненну допомогу: в першу чергу фінансування і підтримка досліджень і розробок російських учених у сфері боротьби з онкологічними захворюваннями, модернізації та розвитку сільського господарства, а також підтримка талановитої молоді, що має схильність до таких фундаментальних наук, як математика, фізика та хімія".

Нагадаємо, Росія на Євро-2012 набрала чотири очки, посівши третє місце у своїй групі. У першому матчі збірна РФ розгромила чехів із рахунком 4:1, потім зіграла внічию з поляками 1:1. В останньому протистоянні Росія програла збірній Греції з рахунком 0:1.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram