ГоловнаЕкономікаБізнес

Російські потяги доставляють вантаж зі швидкістю велосипеда

Російська залізниця - одна з найбільших транспортних систем світу.

Російські потяги доставляють вантаж зі швидкістю велосипеда
Фото: ukranews.com

Середня швидкість руху вантажних вагонів на російської залізниці за підсумками 2011 року опустилася до рівня велосипедної швидкості, свідчать дані підсумкового звіту РЗ.

Зокрема, за даними РЗ, середня швидкість однієї відправки вантажу торік знизилася на 27 км/добу порівняно з 2010 роком (2010 - 274 км/добу, 2011 - 247 км/добу.).

Таким чином, середня швидкість перевезення вантажів російською залізницею становить 10,3 км на годину, що можна порівняти зі швидкістю велосипеда.

"2011 року внаслідок збільшення парку вагонів різних власників і його використання для перевезення за конкретними напрямками тільки конкретних вантажів відбулося зниження пропускних спроможностей інфраструктури", - йдеться в повідомленні.

Крім того, із загальної кількості відправок вантажу (17 562,0 тис. відпр.), які прибули до місця призначення, з порушенням терміну доставки прибули 3 228,3 тис. відпр. (18,4%), що вище рівня 2010 року на 5,6%.

Дільнична швидкість вагонів при цьому становить 37,1 км на годину. Вона знизилася порівняно з попередніми роками, коли становила понад 41 км.

Нагадаємо, що російська залізниця є однією з найбільших транспортних систем світу - експлуатаційна довжина - 85,2 тис. км. РЗ займає перше місце у світі за протяжністю електрифікованих ліній - 43,3 тис. км. Компанія забезпечує майже 43,3% сукупного вантажообігу всередині РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram