ГоловнаЕкономікаБізнес

У Лондоні знову судяться російські олігархи

Власник алюмінієвої імперії виступає проти колишнього чи то партнера, чи то бандита.

У Лондоні знову судяться російські олігархи
suchkov.net
Фото: suchkov.net

У Лондоні Комерційний суд розглядає позов ізраїльського підприємця Михайла Черного проти одного з найбагатших бізнесменів Росії, гендиректора холдингу "Базовий елемент" і глави "РусАла" Олега Дерипаски, пише The Telegraph.

Черной претендує на частку в алюмінієвому бізнесі Дерипаски, в який нібито увійшов у часи президента Бориса Єльцина. За словами Черного, він був повноправним партнером Дерипаски в цій алюмінієвої імперії і 2001 року отримав $250 млн за частину своєї частки. Тепер він вимагає решту.

Дерипаска в свою чергу стверджує, що свідчення Черного - повна фікція. За його словами, Черний був ніяким не партнером, а всього лише "кришою". І $250 млн - це була остання виплата за "кришування", яке тривало з 1995 року.

У документах захисту стверджується, що Черной і бандит Антон Малевський, який загинув 2001 року під час стрибка з парашутом, були ватажками організованих злочинних угруповань, які працювали в той час в Росії, і нібито вимагали величезні гроші у Дерипаски та інших людей, нав'язуючи своїм жертвам "кришу".

Слухання триватимуть весь поточний тиждень. За цей час сторони представлять свої позиції, причому Черной дасть свої свідчення по відеозв'язку, оскільки щодо нього діє міжнародний ордер на арешт, пов'язаний з іспанським розслідуванням у справі про відмивання грошей.

Потім суд зробить перерву до вересня, коли на засідання будуть викликані свідки, враховуючи власника "Челсі" Романа Абрамовича.

Нагадаємо, що в Лондоні також судяться Борис Березовський і Роман Абрамович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram