ГоловнаЕкономікаБізнес

Росіяни готові продати BP свою частку в ТНК-BP

Консорціум AAR хоче за неї готівку і частку в британській компанії.

Росіяни готові продати BP свою частку в ТНК-BP
Фото: topneftegaz.ru

Російські співвласники холдингу TНK-BP готові продати свою частку британському акціонеру BP за готівку та акції, щоб покласти край акціонерному конфлікту.

Таку позицію Михайло Фрідман - один із російських бізнесменів з консорціуму AAR, що володіє половиною акцій ТНК-ВР, - висловив акціонерам ВР.

Консорціум готовий придбати половину частки ВР у ТНК-ВР - тобто 25% - за поточною ринковою ціною близько $10 млрд. Але AAR віддє перевагу обміняти частку в ТНК-ВР на готівку і 10-12% ВР.

Відносини між акціонерами ТНК-ВР погіршилися минулого року, коли ВР намагалася створити стратегічний альянс з державною нафтовою компанією "Роснафта". AAR вдалося заблокувати цю угоду в судах, довівши, що вона порушує акціонерну угоду ТНК-ВР.

В результаті ТНК-ВР залишилася без кворуму у раді директорів і не змогла виплачувати дивіденди. Фрідман залишив пост генерального директора компанії в травні, а на початку червня ВР запропонувала свою частку ТНК-ВР на продаж.

Згідно з акціонерною угодою, у AAR є час до кінця цього тижня, щоб заявити про зацікавленість в купілі частки ВР, яка може проводити переговори з іншими сторонами, але не може укладати з ними угоди протягом 90 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram