ГоловнаЕкономікаБізнес

Греції знову пророкують дефолт

МВФ може залишити Афіни без допомоги.

Греції знову пророкують дефолт
Фото: EPA/UPG

Уже у вересні Грецію може очікувати дефолт.

Як повідомляє німецьке видання Spiegel із посиланням на джерела в урядових колах Євросоюзу, Міжнародний валютний фонд планує вже незабаром припинити виплати фінансової допомоги Греції.

"Трійка" кредиторів іще не встигла завершити черговий огляд стану грецької економіки, проте вже зараз зрозуміло: комісія МВФ, Європейського центробанку і Єврокомісія повідомлять про те, що Греція не зможе досягти мети - зниження рівня держборгу до 2020 року.

Інспектори МВФ повернуться в Афіни 24 липня, щоб продовжити переговори. У фонді вкрай незадоволені тим, що країна не встигає скоротити бюджетний дефіцит. Тим часом коаліційному уряду Греції необхідно скоротити ще 12 млрд євро протягом найближчих двох років. Інакше чергового траншу кредитів на 31 млрд так і не розблокують. Також грекам доведеться забути про 23 млрд євро на рекапіталізацію провідних банків країни. Торг Греції з кредиторами може протривати до вересня.

Новина стала шоком для валютного ринку, внаслідок якого європейська валюта щодо долара обвалилася до $1,2088 за євро.

Нагадаємо, міністр фінансів Греції Яніс Стурнарас заявив, що не проситиме пом'якшити умови, на яких країна отримує фінансову допомогу в розмірі 174 млрд євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram