ГоловнаЕкономікаБізнес

Європі пророкують катастрофу небачених масштабів

Економісти радять терміново вживати заходів, щоб уникнути колапсу.

Європі пророкують катастрофу небачених масштабів
Фото: EPA/UPG

У Європі посилюється занепокоєння у зв'язку з тим, що Німеччина може не витримати навантаження, пов'язаного з подоланням боргової кризи у Європейському Союзі.

Як повідомляє в середу, 25 липня, агентство dpa, приводом став перегляд аналітиками Moody's прогнозу щодо рейтингу Німеччини зі "стабільного" на "негативний".

"Європа поступово наближається до катастрофи небачених масштабів", - ідеться в доповіді, підготовленій 17 європейськими економістами. Вони закликають уряди країн Євросоюзу терміново вжити додаткових заходів для того, щоб уникнути колапсу. Зокрема, для якнайшвидшого виходу з кризи і зміцнення довіри до євро пропонують усунути конструкційні помилки, допущені при формуванні валютного союзу.

На думку вчених, подолати кризу вдасться лише, якщо буде усвідомлено необхідність здійснення структурних реформ в єврозоні, зазначає агентство DAPD. У довгостроковому плані потрібно створити банківський союз, що дозволить розділити державні фінанси тавиділення кредитів. Слід також посилити контроль за податковою політикою і створити механізми винятку держав, які не виконують вимог фіскального пакту.

Нагадаємо, Джордж Сорос вважає, що крах єврозони буде катастрофою для світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram