ГоловнаЕкономікаБізнес

Шведський дипломат вбачає політику в "сирній війні"

Головний санлікар Росії Геннадій Онищенко досить дивним чином піклується про здоров'я співгромадян.

Шведський дипломат вбачає політику в "сирній війні"
Фото: http://www.topicnews.net

Швеція вбачає в заборонах російського "Росспоживнагляду" (глава - Геннадій Онищенко) на продукцію з Грузії, Молдови, України та Білорусі політичний підтекст. Про це в особистому блозі пише міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.

"Він (Онищенко) як головний інспектор охорони здоров'я Росії - справжній чемпіон з турботи про добробут, здоров'я і процвітання людини. І ніякої зовнішньополітичної кон'юнктури - прості збіги, звичайно ж", - іронічно пише Більдт, коментуючи останню заяву Онищенка з приводу виявлення хробака в гамбургері в одному з московських ресторанів мережі McDonald's.

Глава "Росспоживнагляду", як зазначає Більдт, в ситуації з McDonald's не забув підкреслити, що справа навіть не в хробаку, а в тому, що продукти з цієї мережі, в принципі, не надто корисні громадянам Росії, в першу чергу тому, що це не російська їжа.

Більдт нагадує, що в грудні 2011 року, коли в Москві почалися масові демонстрації протесту проти підсумків парламентських виборів, Онищенко закликав громадян не виходити на вулицю, щоб не застудитися.

До цього, як зазначає Більдт, через стурбованість Онищенка здоров'ям людей російський ринок закрився для вин з Грузії та Молдови.

"(А насправді) можливо, через загрозу демократичного вірусу", - припускає міністр.

Потім, за словами Більда, виникли проблеми з доступом до Росії молочної продукції з України та Білорусі.

"Тоді страж російського здоров'я скористався можливістю і попередив про реальні загрози, які лежать в споживанні сиру з молока з України та Білорусі. Здоров'я понад усе... Нічого іншого", - з іронією резюмує міністр.

Нагадаємо, Геннадій Онищенко продовжує критикувати українські сири.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram