ГоловнаЕкономікаБізнес

"Сбербанк Росії" невдало пожартував у Twitter

Виправдовуватися довелося голові правління Герману Грефу.

"Сбербанк Росії" невдало пожартував у Twitter
Фото: delo.ua

"Народний лайфхак: Якщо на стіні крейдою написати "Сбербанк", то біля стіни утворюється черга з 30 пенсіонерок. Хто пробував? Працює?" Такий анекдот учора було розміщено в Twitter-акаунті "Сбербанку Росії", пише Slon.

Реакція публіки на жарт виявилася настільки негативною, що "Сбербанк" прибрав повідомлення і розмістив вибачення: "Ми поважаємо наших клієнтів різного віку. В "твіті" використовувався народний гумор. У кожнім разі, просимо пробачення, якщо когось зачепили".

Фото: Slon

Цього виявилося мало. Голова комітету Ради Федерації з соціальної політики, голова Союзу пенсіонерів Росії Валерій Рязанський надіслав офіційний запит голові правління банку Герману Грефу з цього приводу.

Грефу довелося виправдовуватися: "Цей жарт, на мій погляд, непристойний. Не можна зловживати тією довірою, яка сформувалася у людей старшого віку до інститутів держави. Незважаючи на те, що у багатьох навіть були втрати заощаджень по лінії "Сбербанку", населення, як і раніше, довіряє Державному ощадному банку. Якщо це чиясь безглузда витівка, то вона недоречна. Це заслуговує того, щоб дати належну відсіч".

В Україні "Сбербанк Росії" вважають одним із сучасних банків, але в Росії за ним закріпився імідж банку "для пенсіонерів", банку з радянською якістю обслуговування. "Сбербанк Росії" всіляко намагається змінити цей імідж.

Нагадаємо, в Росії "Альфа-банк" звільнив працівницю за "твіт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram