ГоловнаЕкономікаБізнес

Росіяни не знають, що таке СОТ

Абревіатуру, яка російською звучить як ВТО, дехто розшифровує як "всеросійська торгова організація".

Росіяни не знають, що таке СОТ

Значна частина росіян не знає, що таке Світова торгова організація. При цьому новина про вступ РФ у цю організацію відома більшості росіян.

"Про те, що таке СОТ, сьогодні знають 40% росіян. Переважно респонденти правильно розуміють зміст абревіатури: 24% розшифровують її як "Світова організація торгівлі", 10% вважають, що це організація, яка займається торгівлею між країнами, ще 9% - що СОТ регулює торгові відносини між країнами", - йдеться в повідомленні Всеросійського центру вивчення громадської думки.

При цьому кожен сотий вважає, що абревіатуру слід розшифровувати як "Всеросійська організація торгівлі" (російською вона звучить як ВТО, - Ред.).

Як засвідчило опитування, незважаючи на те, що росіяни здебільшого не можуть сказати, що таке СОТ, новина про вступ  країни в цю організацію відома більшості росіян (70%). Більш ніж чверть опитаних почули про вступ Росії у СОТ під час опитування (26%). "Краще за інших інформовані 35-44-річні (77%), москвичі та петербуржці (78%), а також забезпечені росіяни (76%)", - уточнено в релізі.

Нагадаємо, Росія стала 156-м членом СОТ 22 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram