ГоловнаЕкономікаБізнес

Moоdy's назвав головну загрозу світовій економіці

Відновлення економіки найближчого року не відбудеться.

Moоdy's назвав головну загрозу світовій економіці

Рейтингове агентство Moody’s вважає, що відновлення світової економіки 2012-2013 років не відбудеться, а зростання глобального ВВП 2012 року буде слабшим, ніж у попередні два роки.

Згідно з висновками агентства, боргова криза єврозони як і раніше становить найбільший ризик для світової економіки.

У Moody's констатують, що ризики для глобальної економіки порівняно з початком 2012 року тільки посилилися. В основному ці ризики викликані чотирма причинами: більш глибоким, ніж очікується зараз, економічним спадом в зоні євро (наприклад, в результаті глибокого обмеження доступності кредитів); ризиком "жорсткої посадки" великих країн, що розвиваються, включаючи Китай, Індію та Бразилію; шоком раптового припинення пропозиції на нафтовому ринку з причини геополітичних подій; ризиком раптового і різкого посилення бюджетної політики в США 2013 року.

"Ми переглянули у бік пониження наш прогноз для тих великих країн з ринком, де слабка зовнішня середа і уповільнення внутрішнього попиту викликають зниження темпів зростання економіки. Ми як і раніше очікуємо, що спад в розвинених країнах і волатильність потоків капіталу буде пригнічувати зростання на ринках, що розвиваються", - пояснює фахівець Moody's з суверенних кредитних ризиків Олена Даггер.

У Moody `s вважають можливим тільки помірне відновлення економік країн "Великої двадцятки" (G20). Рейтингове агентство зберігає незмінними прогнози за високими темпами зростання ВВП США і підкреслює, що на країни зони євро в цілому чекає помірна рецесія 2012 року. Реальне зростання ВВП країн G20, підрахували в Moody's, становитиме близько 2,8% 2012 року і 3,4% - 2013 року порівняно зі зростанням в 3,2% 2011 року і 4,6% 2010 року.

Нагадаємо, китайський прем'єр Вень Цзябао впевнений, що ЄС подолає боргову кризу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram