ГоловнаЕкономікаБізнес

Березовський програв Абрамовичу суд на $5,5 млрд

Суддя не повірила доказам Березовського.

Березовський програв Абрамовичу суд на $5,5 млрд

Борис Березовський не зумів довести в суді, що Роман Абрамович змусив його на початку 2000-х років продати низку активів за заниженою ціною. Сума претензій Березовського сягала $5,5 млрд.

Суддя Високого суду Лондона Елізабет Глостер у своїй постанові сьогодні зазначила, що рішення справи багато в чому залежало від свідчень, причому тягар доведення своєї правоти лежав саме на позивачі - Березовському.

"Аналізуючи всі представлені докази, я повважала пана Березовського непереконливим і, за своєю суттю, ненадійним свідком, який ставився до істини, як до мінливої концепції, яка може набувати різних форм, аби збігтися з його поточними цілями", - йдеться в заяві судді. Глостер додала, що іноді показання свідків Березовського були навмисно нечесними, а іноді очевидно вигаданими.

Своє рішення суддя оголосила після семи місяців перерви, які вона взяла після закінчення основних слухань процесу наприкінці січня цього року. На засіданні суду був Березовський, Абрамовича в суді не було.

У позові

Березовський вимагав у Абрамовича компенсацію за низку активів російських компаній, який нібито продано за заниженою ціною. Зокрема, йшлося про майже 43% акцій "Сибнафти" і частку в компанії "РусАл". Березовський стверджував, що він і його діловий партнер Бадрі Патаркацишвілі у 2000-2003 роках продали ці активи за ціною, набагато нижчою від ринкової, під тиском з боку наближеного до влади Абрамовича, який погрожував, що в іншому разі акції  експропріює держава.

Нагадаємо, що в Лондоні судяться й інші російські олігархи. Ізраїльський підприємець

Михайло Чорний вимагає грошей в Олега Дерипаски.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram