ГоловнаЕкономікаБізнес

У МВФ очікують ще 10 років кризи

Основним джерелом нестабільності буде Європа.

У МВФ очікують ще 10 років кризи
Фото: abc.net.au

У Міжнародному валютному фонді вважають, що світовій економіці потрібно ще щонайменше 10 років для остаточного подолання кризи, що почалася 2008 року.

На думку головного економіста МВФ Олів'є Бланшара, основним джерелом нестабільності залишиться Європа, де для боротьби з кризою в зоні євро необхідні зниження цін у країнах-боржниках валютного блоку і зростання цін у найбільш економічно сильних державах.

Про це пише РБК-Украина, посилаючись на Reuters.

Водночас Бланшар упевнений у неминучості подолання боргової кризи в Європі, проте, на його думку, це повинно відбуватися не на шкоду економічному зростанню, тому заборгованість повинна скорочуватися "помірними темпами". "Якщо робити це повільно, ринки не сприймуть вжитих заходів всерйоз, однак занадто швидке скорочення боргу буде вбивчим для економіки", - вважає Бланшар.

Нагадаємо, професор Нью-Йоркського університету, авторитетний економіст Нуріель Рубіні прогнозує нову кризу 2013 року. Він вважає, що прийдешні фінансові проблеми виявляться серйознішими, ніж пережиті 2008 року. На думку економіста, це буде "ідеальний шторм" для всієї світової економіки: засобів для пом'якшення економічних шоків практично не залишиться, а спадання відбудеться в усіх ключових регіонах світу.

Українські аналітики вважають, що якщо це станеться, Україна постраждає мало не найбільше у Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram