ГоловнаЕкономікаБізнес

Криза докотилася до Латинської Америки

Аргентині і Бразилії прогнозують економічні проблеми.

Криза докотилася до Латинської Америки
Фото: vkurse.ua

Уповільнення економічного зростання, яке поширюється у світі, торкнеться і країн Латинської Америки і Карибського басейну. Згідно з новим прогнозом Економічної комісії ООН по цьому регіону (ЕКЛАК), зростання ВВП 2012 року становитиме всього 3,2%, а наступного року - 4%.

Як пише аргентинське видання Pagina 12, це пов'язано з уповільненням темпів економічного зростання в Аргентині і Бразилії - провідних економіках регіону.

ЕКЛАК очікує, що зростання економіки Аргентини становитиме 2% цього року і 3,5% - наступного. Щодо Бразилії прогноз становить 1,6% 2012 року і 4% - наступного. Водночас Панамі прогнозують найвищі темпи зростання в регіоні - 9,5% цього року і 7% - наступного.

Експерти організації зазначають, що основним каналом, по якому зниження темпів зростання світової економіки перекинулося на Латинську Америку, стала зовнішня торгівля.

Нагадаємо, в Міжнародному валютному фонді вважають, що світові економіки потребують щонайменше 10 років для остаточного подолання кризи, що почалася 2008 року.

Водночас один з найвпливовіших економістів, професор Нью-Йоркського університету Нуріель Рубіні вважає, що справжня криза почнеться тільки 2013 року. На думку економіста, це буде "ідеальний шторм" для всієї світової економіки: засобів для пом'якшення економічних шоків практично не залишиться, а спад відбудеться у всіх ключових регіонах світу. Рубіні вважає, що 2013 рік буде складнішим, ніж навіть 2008 рік.

Українські аналітики вважають, що якщо це станеться, Україна постраждає мало не більше за всіх в Європі через свою експортозалежність.

Переклад - ІноЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram