ГоловнаЕкономікаБізнес

Крим оголосив "Чорноморнафтогаз" своєю власністю

"Доньку" "Нафтогазу" підпорядкували Мінпаливенерго Криму

Крим оголосив "Чорноморнафтогаз" своєю власністю
Фото: zn.ua

Верховна Рада Криму визнала Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" власністю республіки.

Як сказано на сайті відомства, парламент АРК націоналізував рухоме і нерухоме майно "Чорноморнафтогазу", розташоване на території Криму, його континентальному шельфі та у виключній (морській) економічній зоні.

ДАТ "Чорноморнафтогаз" веде розвідку і видобуток вуглеводнів в Азово-Чорноморському регіоні (зокрема за допомогою так званих "вишок Бойка"), а також експлуатує розташовані в Криму магістральні газопроводи та підземні сховища газу. У 2013 році видобуток газу компанією становив 1,65 млрд кубометрів. 100% її акцій володіє НАК "Нафтогаз України".

Також у власність самопроголошеної Республіки Крим переходить майно компанії "Укртрансгаз", яке розташоване на території півострова. Крім того, власністю Криму оголошено майно державного підприємства "Феодосійське підприємство із забезпечення нафтопродуктами".

Нова організаційно-правова форма "Чорноморнафтогазу" і Феодосійської нафтобази - Кримське республіканське підприємство. Вони підпорядковуються Міністерству палива та енергетики Криму.

Нагадаємо, 15 березня Верховна Рада розпустила парламент Криму, тому всі його рішення є нелегітимними з погляду центрального уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram